Dečak A

Džonatan Trigel
eISBN-13: 9789634281771

eBook Features

This title has been removed from sale.

Additional Book Details

Masa je htela da ih linčuje. Postali su glavna tema tabloida. Iako su im na optuženičkoj klupi noge jedva dopirale do poda, dečaci A i B proglašeni su monstrumima. Zbog nezamislivog zločina za koji su bili optuženi, ni u zatvoru neće biti sigurni.
Posle mnogo godina provedenih po popravnim domovima i zatvorskim ćelijama, ozloglašeni dečak A, dobio je šansu za novi početak. Sada već mladić, on će morati da prihvati novi identitet, pravila života u zajednici i pre svega – da sačuva stravičnu tajnu o svojoj prošlosti, jer bi njeno otkriće moglo da ga košta jedva stečene slobode.
Roman Džonatana Trigela bavi se veoma osetljivom temom – maloletničkom delinnkvencijom. Iz različitih perspektiva čitalac polako spoznaje okolnosti koje su dovele do toga da dva zapostavljena dečaka iz predgrađa Mančestera postanu sinonim za zlo. Istovremeno i uzbudljiva pripovest i oštra društvena kritika, Dečak A je knjiga koja otvara nezgodna pitanja istrajavajući u tome do samog kraja, a možda najstrašnije od svih jeste ono koje će dečakov otac postaviti sebi: da li bi možda bilo bolje da je njegov sin bio žrtva?
Po knjizi je 2007. snimljen film, u režiji Džona Kroulija, koji je osvojio četiri BAFTA nagrade, Nagradu žirija na Filmskom festivalu u Berlinu, kao i Nagradu žirija i publike na Dinard festivalu.
Preveo s engleskog Đorđe Tomić

Sold By DERETA
ISBNs 9789634281771
Language English